Onbekend Maakt Onbemind?
Wij hebben inmiddels vele succesvolle sessies met de 6th Sense Fishing Crube achter de rug. Maar aan de vragen die we krijgen, merk ik dat de meeste van jullie wat terughoudend zijn als het gaat om het vissen met deze softbait.
Zonde! Je weet niet wat je mist!
Met zijn unieke ontwerp en natuurlijke beweging onderscheidt de Crube zich van alles wat je eerder hebt gebruikt. In dit artikel neem ik je mee in onze ervaringen.

Het verschil tussen een standaard tube en de Crube
Als je bekend bent met een standaard tube, weet je dat deze bestaat uit een eenvoudige holle cilindervorm met een aantal tentakels die voor actie zorgen. Dit type softbait werkt goed, maar heeft zijn beperkingen. De 6th Sense Fishing Crube bouwt voort op dit concept en brengt het naar een geheel nieuw niveau. De Crube heeft subtiele, gedetailleerde pootjes en ribbels die voor extra waterverplaatsing onder water zorgen. Waar een standaard tube vaak slechts lineaire actie biedt, reageert de Crube op elke kleine beweging van de hengel, waardoor hij veelzijdiger en effectiever is.

Een ander verschil is dat de Crube ook bij langzamere presentaties zijn aantrekkingskracht behoudt. Waar een traditionele tube soms wat levenloos kan lijken bij trager vissen, blijft de Crube dankzij zijn dynamische ontwerp aantrekkelijk. Dit maakt hem een perfecte keuze voor vissers die zich willen aanpassen aan verschillende omstandigheden.
Waarom de Crube jouw nieuwe favoriet wordt
De Crube is een softbait die je op heel veel manieren kunt inzetten. Of je nu vist op een free rig, Texas rig, of met een jig– of tubejigkop, de Crube kan het allemaal!
Hij is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die meerdere aanbeten moeiteloos aankunnen. De grote variatie kleuren biedt daarnaast altijd een optie die past bij de omstandigheden van je visdag. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke kleur voor helder water of een fellere kleur voor troebel water.
Een concreet voorbeeld: stel je vist op een zonnige dag in helder water. Kies een kleur zoals “Green Pumpkin“, monteer de Crube op een Texas rig en laat hem langzaam over de bodem bewegen. Hetzelfde geldt voor een bewolkte dag in troebel water, waar een opvallende kleur zoals “Bedfish Glow” de sleutel kan zijn tot succes.

Vis de Crube op een jigkop
De kop van het lichaam is ontworpen met voldoende houvast voor een offsethaak. Doordat de kop dus massief is en het lichaam daardoor 3/4 hol, kan je hier heel mooi gewoon een standaard 3/0 of 4/0 jigkop in drukken. Duw het oogje van de jigkop door de softbait en doordat deze dan op 3/4 naar buiten komt, krijgt de crube een bizar tollende aktie bij het afzinken en schiet hij alle kanten op bij het optikken. Op dezer manier hebben wij al meerdere mooie baarzen en snoeken kunnen vangen!

6th Sense Fishing Crube
Haal meer uit je Crube
De Crube komt echt tot leven op een free rig. Deze techniek laat de Crube vrij net boven en over de bodem bewegen, wat perfect is om een kreeftachige of aasvis te imiteren. Geef kleine tikjes met je hengel en laat de Crube daarna even stilvallen. Je neervallende freerig gewicht zorgt voor een opvallende stofwolk waar je Crube langzaam in wegzakt: onweerstaanbaar voor baars en snoekbaars. Wil je nog subtieler vissen? Gebruik een lichtere bulletweight en een dunnere fluorocarbon leader om de presentatie nóg meer finesse te maken.
Voor de beste resultaten kun je experimenteren met het tempo. Soms is een snelle presentatie effectief, vooral bij actieve vissen in warmer water, terwijl langzame bewegingen juist ideaal zijn voor passieve roofvissen in . Door deze aanpassingen kun je je strategie precies afstemmen op de situatie.

Perfect voor alle seizoenen
Een van de grootste voordelen van de Crube is dat hij het hele jaar door effectief is. In de lente, wanneer roofvissen actief jagen, kun je de Crube snel binnentikken.
In de zomer is een actief geviste free rig ideaal om ze te verleiden. Tijdens de herfst, als vissen zich klaarmaken voor de winter, kun je experimenteren met een jigkop om de Crube dicht bij de bodem te houden. En in de winter, wanneer de visserij vaak wat trager is, kun je de Crube langzaam en subtiel presenteren aan bv de carolinarig om zelfs de meest schuwe vissen te verleiden.

Op deze korte video, zie je nog beter hoe mooie de Crube is!
Tight Lines!
